Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Març - abril 2022

DIMECRES 30 MARÇ 2022

El 2022 va començar amb un important repunt de la Covid, que es va traduir en un mes de gener amb la transmissió més elevada fins al moment. 1.397 persones de Cervera van passar la malaltia (el 45% del total de contagiats des de l’inici de la pandèmia, el març del 2020).

La situació ha canviat molt a partir del febrer. L’onada ha remès i amb ella els casos: 161 nous positius al febrer.

La millora evident es produeix en un context de desaparició de les mesures restrictives en tots els àmbits. Solament es mantenen les de protecció individual: mascareta, distància, ventilació... Això és bona notícia ja que s’estan acabant les limitacions de drets personals i col·lectius, i la vida familiar, laboral i social es pot desenvolupar en gairebé una completa llibertat.

L’actual situació ens fa ser optimistes pel que fa a l’activitat municipal. Tenim els pressupostos aprovats, que ens donen una perspectiva dels projectes que es pretenen endegar.

En l’àmbit de les inversions està previst iniciar la millora de la connectivitat en la cruïlla de l’avinguda Catalunya amb el carrer Victòria, millorar l’enllumenat en diversos espais públics, instal·lar plaques fotovoltaiques en edificis municipals, millorar espais del museu i de la biblioteca, instal·lar nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, canviar la gespa del camp de futbol, iniciar la reforma de l’antiga escola de música del carrer Major, continuar les millores a Sant Domènec, construir un pump track en la zona esportiva, iniciar el desplegament del carril bici, millorar la urbanització del Polígon Industrial, invertir als nuclis agregats, remodelar la plaça Pius XII, fer la Casa de l’Esport, ampliar el cementiri, condicionar l’edifici del Sindicat, canviar la teulada del cementiri de Castellnou ...

En l’àmbit cultural, festiu i econòmic, el 2022 hauria de ser el del pas a la normalitat en les activitats organitzades per la Paeria: Carnaval, Cicle de teatre, Festival de Pasqua, Aquelarre, Festa Major, festes dels barris, Fira del Pa i altres fires, festes de Nadal i Reis... Com també ho ha de ser en les organitzades per entitats, amb col·laboració de la Paeria.

També vull fer ressò de l’impuls que es vol donar a la participació ciutadana. En breu s’iniciarà el procés participatiu per escollir l’espai públic cerverí que durà el nom de Magdalena de Montclar i del qual s’expliquen detalls en aquesta mateixa revista. A la vegada s’iniciaran els tràmits perquè la ciutadania tingui veu en l’elecció d’inversions per mitjà del procés de pressupostos participatius.

En un altre ordre de coses, vull manifestar que el 2022 comença, desgraciadament, amb un nou conflicte bèl·lic al món. Als ja existents, alguns d’endèmics, s’hi ha sumat el d’Ucraïna. Tota confrontació és un fracàs del diàleg i té l’origen en l’egoisme de les classes dirigents i la irreflexió dels blocs en què s’ha mal organitzat el Món. Aquesta manca de preeminència de la paraula es tradueix sempre en un patiment per als pobles, víctimes innocents de lluites estèrils, plenes d’interessos del poder polític i econòmic.

A Cervera hi viuen 138 persones naturals d’Ucraïna, i més de 1.200 ho fan a la Segarra. Pateixen per la sort dels seus familiars i amics. La ciutat ha de ser solidària amb el seu patiment i, per això, estarà al seu costat. Com ha d’estar, també, al costat de la resta de conciutadans el país d’origen dels quals està en guerra. La Pau és un bé massa preuat per mirar-la de costat.

Salut!

Joan Santacana i Vélez
Paer en cap