Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Maig - juny 2022

DIMARTS 29 NOVEMBRE 2022

Estem, espero que definitivament, recuperant el pols de la vida habitual anterior al març de 2020. La COVID no ha desaparegut, però la seva mitigació ens permet conviure-hi amb un nivell d’incidència acceptat com a tolerable per les autoritats sanitàries.

Ja no hi ha l’obligació de seguir mesures de protecció i ja no hi ha limitacions a pràcticament cap tipus d’activitat. Cal tenir precaucions per evitar contraure la malaltia, però no de forma diferent com s’ha de fer per qualsevol altre tipus de contagi.

Tot això ha comportat una explosió d’activitat social. Les entitats esportives, culturals i recreatives, que havien confinat l’activitat durant dos anys, s’han llençat a organitzar totes aquelles que han fet sempre i, fins i tot, a preparar-ne de noves.

Un indicador clar en són els plafons i les parets on es pengen els cartells anunciadors. Estan sempre curulls i t’hi has d’aturar una bona estona per poder estar al dia de tot.

També hi ha més moviment global de persones i això ha generat un increment més que notable de visitants a Cervera amb finalitats turístiques. Pràcticament cada dia, i especialment els caps de setmana, són molts els forans que passegen pels nostres carrers embadalits pel que veuen. Un indicador n’és el nombre de persones que han acudit al Centre d’Atenció Turística municipal i el de sol·licituds de visites guiades, que han superat, especialment per Setmana Santa, els registres anteriors a la pandèmia. També les pernoctacions a l’àrea d’autocaravanes són de rècord.

Alguns d’aquest visitants han acudit per assistir a les representacions de la temporada 2022 de la Passió de Cervera, que s’han fet, després de dos anys de suspensió, amb normalitat i amb més espectadors.

Tot això és vida als carrers i, cal suposar, increment de l’activitat de restauració i comercial, que estava tocada per les restriccions sanitàries.

Aquesta remissió de la COVID ha permès a la Paeria programar activitat cultural i festiva. El XII Festival de Pasqual es va desenvolupar, aquest any sí, sense restriccions; es va fer l’estrena de la pel·lícula “Alcarràs”, en col·laboració amb l’Associació Cinema a la Boira, que va reunir 1.100 espectadors al Teatre de la Passió; s’ha fet la primera edició del Festival de teatre al carrer Txafacarrers amb molt bona acollida...

Esperem mantenir aquest èxit de participació en la programació prevista per la primavera. Us convido a repassar l’agenda La Traça, en fullet o a la pàgina web de la Paeria, on trobareu totes les activitats i us convido, també, a fer-la vostra.

I a l’estiu recuperarem sensacions amb les festes dels barris i dels nuclis agregats, amb el Festival de Música d’Estiu, amb l’Aquelarre, amb la Festa Major i amb tota l’activitat de les entitats.

Desitjo que aquest retorn al que ens és conegut, i que teníem desat, doni un impuls renovat a l’activitat econòmica i social i suposi una recuperació emocional, d’hàbits i de sensacions. Ens ho mereixem.

També desitjo que aquesta represa no sigui només per a aquells que les hem viscut sempre. Voldria que fossin per a les cerverines i els cerverins d’orígens diversos que fa anys que viuen a la ciutat però a qui no s’ha sabut transmetre que són, també, per a ells. Cerverins i cerverines a qui ens cal fer-los saber que volem que ens mostrin les seves propostes d’activitats per a fer-les nostres, perquè siguin de tots.

La interacció cultural és una molt bona forma d’acollida. Amb la recent vinguda de 40 persones provinents d’Ucraïna hem descobert que som una societat capaç d’acollir i donar suport a nouvinguts i, a la vegada, hem descobert que ens agrada conèixer la seva cultura i les seves tradicions. Fem-ho, també, amb les més de 2.000 persones que ja fa un temps que són aquí.

Salut!

Joan Santacana i Vélez
Paer en cap