Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gener - febrer 2022

Comença l’any 2022

DIMECRES 30 MARÇ 2022

Aquest any semblava ser el pont directe al retorn a la normalitat, el de la recuperació del pols que comentava en la salutació de la revista de novembre. Però les mutacions del virus de la COVID són imprevisibles, pel que fa al moment i pel que fa a les conseqüències. Ens ha arribat la variant òmicron i ens ha obligat a adaptar-nos a un nou escenari: molt més contagi però, sembla, que amb infeccions més lleus.

El ritme actual de casos positius no l’havíem tingut mai: una mitjana de 30 casos positius diaris en el que portem d’any. Aquesta xifra altera de manera ostensible el desenvolupament de totes les activitats: familiars, socials, escolars, laborals... i, molt especialment, els serveis de salut de la ciutat, que atenen aquesta allau a més de la càrrega habitual de la resta de malalties. Cal, com sempre, reconèixer la seva dedicació i professionalitat.

Aquesta situació ens porta inexorablement a un manteniment de la incertesa global en la gestió de la vida diària, tant individual com familiar i social. Des de la Paeria, davant la necessitat de mantenir un nivell d’activitat que permeti una relació ciutadana propera a la normalitat i es mitigui una mica la disrupció diària generada per la pandèmia, hem apostat per continuar organitzant els actes programats, amb lleugeres adaptacions que minimitzessin les possibilitats de contagis.

Així s’han fet el “Viu el Nadal” durant les vacances escolars, amb una trentena d’activitats dirigides a infants i adolescents, amb un notable èxit de participació; ens ha visitat el patge Karim; s’ha fet la Cavalcada de Reis en la forma tradicional a Cervera i han visitat als pobles agregats; hi ha hagut una actuació del Cicle de Teatre; el Conservatori ha fet els Concerts de Nadal; s’han fet visita teatralitzada a la Universitat organitzada pel CAT... Però, desafortunadament, per tancament de l’oci nocturn, es va suspendre la festa que es preparava per rebre l’Any Nou.

D’altra banda, les entitats cerverines també han determinat fer els actes que habitualment programen per aquesta època: l’Associació de Pessebristes ha muntat l’exposició de pessebres a Sant Joan, Grepp Teatre ha interpretat els Pastorets, l’Agrupació Coral ha fet el concert de Nadales, la Coral Lacetània n’ha cantat al carrer, el mag Lari ha actuat al Gran Teatre de la Passió...

El més remarcable de tot ha estat l’excel·lent actitud de les persones participants en tots els actes. Les cerverines i els cerverins tenim ben interioritzat com hem de prevenir les possibles transmissions i això ha permès que les d’aquests dies es desenvolupessin de forma sanitàriament pacífica i sense generació de brots.

Aquest és el comportament que ens cal per poder fer compatible la vida social amb l’existència de la pandèmia. Ara ja comencem a ser conscients que ens tocarà conviure amb el virus, n’hem d’anar aprenent i ho estem fem bé. Hi haurà contagis, en som conscients, però els minimitzarem si seguim amb l’actitud d’aquests dies.

S’atansa la nostra Festa Major d’hivern, amb les Completes com a acte emblemàtic que, enguany, serà de nou presencial, tal com han de ser. Hi haurà indicacions sobre com es desenvoluparan i segur que tindrà l’èxit habitual com a espectacle i, també, per la salut.

Gaudim-ne.

Salut!

 

Joan Santacana Vélez
Paer en cap