Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Setembre - octubre 2021 - Joan Santacana

DIMARTS 09 NOVEMBRE 2021

En la Salutació de la revista de juliol/agost feia referència a una millora en l’evolució de la pandèmia que ens havia de permetre recuperar vida social i econòmica. Això havia de fer possible una activitat cultural i festiva més àmplia i segura.

Tanmateix, l’aparició de la variant Delta del virus, més contagiosa, va disparar totes les alarmes i va generar inquietud en l’organització dels actes, tant en els municipals com en els de les entitats.

La sàvia prudència va aconsellar repensar formats i, en algun cas, suspendre activitats.  Això ha afectat molt especialment les festes majors dels nuclis agregats i dels barris de Cervera. Les persones que habitualment les organitzen han hagut de prendre decisions, segurament no volgudes, per fer la commemoració corresponent. Així, les festes de Castellnou d’Oluges, Malgrat, el Carme, els Ametllers, Sant Cristòfol i Sant Magí han lluït el 2021, de manera diferent, però han lluït.

Vull destacar l’alt grau de responsabilitat de les organitzacions dels actes i, també, dels participants. Aquesta ha estat clau perquè les festes no hagin tingut cap incidència sobre la transmissió de la malaltia. Les entitats associatives de Cervera han fet les seves activitats minimitzant el risc i el públic participant ha seguit totes les mesures. Així, el concurs de sardanes revesses, el Festival Internacional de Música, el Carnaval de Secà, la trobada Senexcel·lència de la comunitat senegalesa, el lliurament del premi Sikarra a la Cerverina d’Art, les Botigues al Carrer, els sopars a la fresca del Ganes de Dijous, el Dilluns d’Aquelarre, el Dimarts d’Aquelarre i el Dimecres de Cendra han lluït el 2021, de manera diferent, però han lluït.

L’activitat estiuenca organitzada per la Paeria també ha estat en la mateixa línia de buscar la conciliació, a vegades complicada, entre el gaudi i la seguretat sanitària. Així, dins la Festiuada 2021, el concert del grup Ginestà, les audicions de sardanes, l’espectacle de clown “Herència”, les sessions de Cinema a la Boira, la completa activitat del Museu de Cervera (l’exposició “Dones: ficcions i realitats”, la mostra de cinema etnogràfic, les visites teatralitzades “A Peu de Museu”, l’exposició “Manos de Bruja”) i les visites caracteritzades “Muralles i Bruixots” del CAT han lluït el 2021, de manera diferent, però han lluït.

I, com és habitual, l’agost cerverí ha conclòs amb el seu Aquelarre. Així, el divendres i el dissabte d’Aquelarre han lluït el 2021, de manera diferent, però han lluït.

Cal felicitar-nos d’haver mantingut un estiu viu i actiu i, a més, sense cap incidència sanitària afegida. El pols ciutadà té bon ritme i, tant de bo, ben aviat es pugui reprendre tota l’activitat habitual d’oci i no sigui necessari recórrer a activitats fora de programa que, dissortadament, generen molèsties veïnals nocturnes per sorolls i brutícia.

Si és així, tot lluirà com ho ha fet sempre.

Salut!