Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Juliol - agost 2021 - Joan Santacana

DIMARTS 09 NOVEMBRE 2021

Ja estem del tot immersos en l’estiu.

És l’època de l’any en la qual fem més vida a l’exterior, més vida de carrer.

Fa un any moltes de les activitats festives i culturals que solen augmentar a l’estiu es van desdibuixar pels efectes de la pandèmia, quan no es van haver de suspendre. Tanmateix, amb la Festiuada i alguna iniciativa d’entitats es va poder tenir una mica de festa i de cultura a les places i carrers. En tot cas, però, amb limitacions que cercaven la màxima seguretat sanitària.

Enguany, malgrat que no ha desaparegut la Covid, la situació és més favorable. La vacunació de la població ha permès un control suficient per permetre més activitat i se’n recupera molta. Però, en tot cas, continuarà tenint certes cotilles que no faran possible el desenvolupament acostumat. I, d’altra banda, l’augment de la variant delta del virus que té una transmissió més elevada i està afectant especialment les persones joves, encara no vacunades, ens posa en alerta sobre la possibilitat d’haver de replegar-se.

Amb la prudència deguda a l’evolució de la malaltia, us convido a repassar la Traça, l’agenda cultural i festiva de Cervera, dels mesos de juliol i agost, que hem subtitulat Festiuada com a continuació de l’encetat l’any passat. S’hi recullen gairebé una cinquantena d’actes de tot tipus. També us crido a participar en aquelles que cregueu que s’adapten als vostres gustos, participació que haurà de ser, en tot cas, responsable.

L’esforç dels equips de professionals de la Paeria i de les persones que, amb una tenacitat encomiable, treballen des de les entitats farà possible que l’estiu cerverí sigui més amable, més animat i més segur. Aprofitem-lo, protegint sempre la salut.

 

* * * * * * * * * *

Com podeu observar a la portada, l’Equip de Govern de la Paeria s’ha ampliat recentment amb la incorporació dels regidors i de la regidora del Grup Municipal de Junts x Cervera.

Com ja es va explicar el seu dia, el nou Govern busca assegurar la governança per als propers dos anys davant la necessària recuperació econòmica i social que cal endegar un cop superats els efectes de la Covid-19.

L’acord obeeix a la voluntat dels tres grups que el formen de reforçar el seu compromís amb la ciutadania de Cervera. L’amplitud del Govern permetrà treballar consensos interns partint d’un diàleg franc des de visions diferenciades. D’aquesta manera es pretén evitar bloquejos per manca de majories i avançar amb peu ferm cap a l’assoliment d’objectius de ciutat i de país.

Els grups municipals d’ERC-AM, Junts x Cervera i CUP-Amunt, que formen el Govern, tenim el compromís de treballar per una Cervera activa, emprenedora, moderna, feminista, oberta i progressista. Una Cervera de tothom, dins uns Països Catalans lliures.

Salut !