Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gener 2020 - Ramon Augé

DIVENDRES 19 MARÇ 2021

Deixem enrere l’any 2019, en què la nostra ciutat ha estat Capital de la Cultura Catalana. Per mi ha estat un gran honor exercir de paer en cap durant aquest esdeveniment, que ha rebut grans elogis de totes les institucions i entitats culturals del país. Cervera és la ciutat més petita en nombre d’habitants que ha estat capital de la cultura catalana. Un repte enorme que la ciutat ha sabut afrontar i ha superat amb nota. En l’acte de cloenda, el dissabte 21 de desembre, vaig passar el relleu a l’alcalde del Vendrell, que és capital el 2020.

Podem afirmar amb orgull que la ciutat de Cervera ha mostrat al país la nostra vitalitat cultural i la nostra capacitat per crear projectes. Al llarg del 2019 s’han dut a terme 70 projectes culturals, que han originat 122 accions, amb un 72% dels espectacles de producció pròpia. Hi han participat activament 1.283 artistes, autors i creadors, 31 entitats cerverines i 21 entitats d’altres llocs. Més de 37.000 espectadors han gaudit d’aquestes activitats.

L’esdeveniment ha creat riquesa, ha augmentat la nostra autoestima i ha projectat la ciutat com una de les principals capitals culturals de Catalunya. Gràcies a totes les persones i entitats que ho heu fet possible.

Abans de l’acabar l’any, en el Ple del dia 23 desembre, es va aprovar el pressupost municipal per a l’exercici 2020. El pressupost és l’eina que especifica les previsions d’ingressos i despeses de l’Ajuntament. A través del pressupost es poden planificar i executar inversions i donar resposta a les necessitats del municipi.

El pressupost municipal per al 2020 és de 9.559.465 euros, un 2,77% superior al de l’exercici 2019. Es tracta d’un pressupost de contenció en la despesa corrent però que preveu inversions com la construcció de la casa de l’Esport, a la zona esportiva, o la millora del convent de Sant Domènec per poder-hi dur a terme moltes activitats obertes a la ciutadania de Cervera.

Finalment voldria desitjar-vos un molt bon any 2020. Que tingueu tots salut i que el pugueu gaudir al costat de les persones que us estimeu.