Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Febrer 2020 - Ramon Augé

DIVENDRES 19 MARÇ 2021


Una vegada hem deixat enrere el mes de gener i les festes de Nadal, podem fer una valoració molt positiva de les activitats que s’han organitzat a la ciutat.

La Cavalcada de Reis va tornar a ser una festa multitudinària i amb molta participació, amb 125 persones voluntàries, que juntament amb entitats i empreses col·laboren en l’organització d’aquesta festa tan màgica. Els Reis també van poder visitar les dos residències de la ciutat i els pobles de Vergós i Castellnou.

El Parc de Nadal està plenament consolidat com a oferta lúdica i educativa. Cada any té més visitants, enguany més de 2.000 infants i joves menors de 16 anys.

La revetlla de Cap d’Any al pavelló polivalent va tornar a ser un èxit. Una oferta d’oci també consolidada que permet gaudir de la primera nit de l’any a Cervera.

Altres activitats com la representació dels Pastorets, els tradicionals concerts de Nadal del Conservatori i l’Agrupació Coral, la visita del patge Karim, el cagatió, els Mercats de Nadal... també han tingut molt públic i han completat una programació rica i variada.

Gràcies a totes les persones i entitats que ho heu fet possible.

Aquest mes de gener i en pocs dies de diferència a la nostra ciutat s’han organitzat dos jornades de gran interès i importància. L’Auditori va acollir la jornada “Salut Mental i Joves”, organitzada per l’Equip d’Atenció Primària del CAP de Cervera, i al Centre d’Empreses Innovadores es va dur a terme una jornada sobre transició energètica, a càrrec de l’Institut Català d’Energia de la Generalitat. Als dos actes hi han participant ponents especialistes i públic arribat d’altres comarques de Lleida. La Paeria ha col·laborat amb les dos jornades, que posicionen Cervera com a ciutat per acollir aquest tipus d’esdeveniments, que generen nous coneixements i també riquesa econòmica.

En la jornada sobre la transició energètica es va tractar sobre les polítiques que hem d’implementar les administracions per descarbonitzar el territori. El ajuntaments, com a administració més pròxima, hem de donar exemple a la ciutadania. En aquest sentit, vull destacar que a Cervera hem posat en marxa un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics que disposa de tres preses de corrent amb els connectors més habituals. En pocs dies de funcionament ja ha registrat més de 100 càrregues. Les persones usuàries d’aquest tipus de vehicles podeu sol·licitar una targeta de recàrrega, de manera gratuïta, a la Paeria.

Al marge d’aquestes notícies positives, malauradament també he de comentar que la Paeria de Cervera ha estat víctima d’una estafa de 134.427 euros per la suplantació de la identitat d’un dels nostres proveïdors habituals. Estem treballant per revertir la situació i recuperar els diners, i també hem iniciat accions per augmentar la seguretat en el procediment dels pagaments.

Una altre fet negatiu ha estat l’afectació del temporal Glòria a tot el municipi. Hi ha hagut desperfectes a l’edifici de la Paeria, en arbres, mobiliari urbà, habitatges, finques, camins... Hem fet tot el possible per restablir els serveis afectats, valorar les afectacions i demanar ajuts a les administracions superiors.

El mes de febrer comença amb la Festa Major del Santíssim Misteri, amb un esdeveniment únic com és el Cant de les Completes. La programació inclou també activitats culturals i festives per a tots els públics. Espero que les gaudiu.