Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Junts per Cervera - març abril 2022

JUNTS PER CERVERA AMB LA POBLACIÓ UCRAÏNESA

DIMECRES 30 MARÇ 2022

Encarem la primavera i tota la població cerverina, la nostra gent, les nostres entitats, les nostres empreses, els nostres negocis i les nostres administracions, com la Paeria de Cervera, esperem recuperar l’activitat adormida per aquest pesat “període hivernal” dels dos darrers anys molt condicionat pels efectes de la Covid.

Però aquests dies un altre cop s’ha infringit en els nostres cors. Després d’uns dies d’alta tensió ens vam despertar amb l’atac de les tropes russes a Ucraïna. Amb les imatges pròpies dels documentals de la II Guerra Mundial, de la Guerra dels Balcans, però també dels molts conflictes armats que hi ha al nostre planeta, molts cops sense repercussió mediàtica al nostre entorn europeu.

Junts per Cervera, com no pot ser d’altra manera, se solidaritza amb la població ucraïnesa en la guerra en què el règim de Putin ha envaït l’estat ucraïnès. La primera manifestació d’aquest sentiment per part del poble cerverí va ser el dia 1 de març davant de la Paeria, alhora que es va començar a tramitar amb representants de la comunitat ucraïnesa, les entitats socials i el sistema sanitari de Cervera com podíem ajudar.

Els cerverins i les cerverines donem el nostre suport als nostres convilatans, 140 segons les dades del Padró, i també amb tots els ucraïnesos que conviuen amb nosaltres a la Segarra i Catalunya, amb un gran nombre a Guissona. Ens esgarrifa posant-nos en la seva pell i pensar que podríem tenir familiars i amics enmig d’un país en guerra. Alhora des de Junts per Cervera volem recordar la injustícia de totes les guerres que pateixen diversos pobles del món, tots aquests patiments estan injustificats i cap desavinença ha d’acabar en conflicte armat.

Junts per Cervera estarà sempre al costat de la comunitat ucraïnesa a Cervera, amb el desig que el poble ucraïnès pugui viure en pau i llibertat!