Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Junts per Cervera - novembre/desembre 2021

TARDOR A LA PAERIA

DIMARTS 09 NOVEMBRE 2021

La Paeria, i tot el municipi de Cervera, estem a la tardor i encarem la recta final de l’any. Celebrem la castanyada i ja pensem en les festes nadalenques. És el moment d’enllestir els pressupostos per a l’any que ve, que es troben en situació de document de treball a partir de les previsions d’ingressos i despeses de cada Àrea. És el moment de fer un balanç anticipat de com ha anat aquest any i la previsió de com anirà l’any que ve.

Quan tinguem el projecte de pressupostos el presentarem a l’oposició en la respectiva Comissió per poder-lo enllestir definitivament amb les seves aportacions. El projecte del pressupost sortirà de l’esforç conjunt de totes les regidories, dels nou regidors que conformem l’actual equip de govern i del necessari consens. Hi ha força partides amb molt poc marge, com el capítol de personal i les despeses de subministrament. En aquestes darreres la millora tecnològica, com la implantació de fons d’energia fotovoltaica per a la Paeria en els seus edificis, és la principal possibilitat d’estalvi.

Sortim de dos anys molt especials, molt atípics per la pandèmia de la COVID, i en el cas del grup municipal de JuntsxCervera encara més per la moció de censura, l’estada en l’oposició i la nova entrada a l’equip de govern. Una situació que encara dificulta més fer supòsits per a l’any ve.

Però hi ha aspectes que tenim clars per a l’any 2022. Ha de suposar l’any de la remuntada econòmica, social, esportiva, cultural... Ha de ser l’any que es materialitzin els projectes de l’inici de la legislatura, als semàfors, a Sant Domènec, a la Farinera, al polígon... S’ha de recuperar la normalitat en les fires, les festes, la cultura... Tornarem a fer la Fira del Pa, preparant-ne un nou enfocament de cara al futur; tornarem a recuperar les activitats turístiques; tornarem a fer en directe festes com les Completes...

Són inversions o activitats que es duran a terme des de regidories on tenim la responsabilitat o des d’altres, encapçalades per les altres forces polítiques amb qui compartim el govern, però totes elles importants per al municipi.