Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CUP- gener 2020

Als nous amos

DIVENDRES 19 MARÇ 2021

El passat 23 de desembre, el Govern de la Paeria va aprovar en Ple Extraordinari uns pressupostos elaborats a l’ombra de l’oposició, on no ens han donat temps absolutament de res, ni opcions a debatre’ls i negociar-los conjuntament.

Estem indignats de com govern ha portat tot el tema de l’aprovació dels pressupostos, convocant-nos un divendres al migdia a una Comissió Informativa pel dilluns següent, per tal de poder aprovar els pressupostos al Ple Extraordinari del dia 23 de desembre, a correcuita, sense haver-nos permès incidir en la seva elaboració, ni que fos de forma parcial en algunes partides.

Per tot plegat, vam demanar a la Comissió Informativa que es posposés l’aprovació dels pressupostos per donar-nos temps a estudiar-los i, a més, tenir temps per convocar una Comissió d’Estudi i poder-los treballar plegats, Govern i oposició. Com que tenen majoria i no ens necessiten absolutament per res, s’hi van negar, sense opcions a debatre absolutament res. D’això, nosaltres, en diem abús de poder.

No ens agraden aquestes dinàmiques ni entenem què pretén Govern; segurament neutralitzar l’oposició i que no els fem gaire la guitza. També hem entès, veient la documentació, que ni el propi equip de Govern ha treballat els pressupostos conjuntament. La seva consigna és que cadascú cuida la seva parcel·leta, sense molestar-se els uns als altres i qui dia passa, any empeny. Aquest és el nivell!!

Tot plegat ens va fer recordar-los, per si ho havien oblidat, que nosaltres som tant regidors com Govern, que a  la sala de Plens som 13 regidors, que hem estat escollits democràticament i que l’oposició representem una part important de la població, tant pel nombre de regidors, com pel nombre de vots totals. I els recordem, també, que als pressupostos, com a eina importantíssima a l’hora de marcar les polítiques que es volen desenvolupar des de la Paeria, la nostra veu ha d’estar-hi reflectida i, per tant, Govern ha d’estar disposat a donar-nos veu i crear espais per la negociació i el debat. Comencem a tenir clar, també, que a algú de Govern el debat, la discussió i la negociació, li provoca certa incomoditat i, fins i tot, al·lèrgia.

Malgrat totes aquestes traves, hem estudiat i valorat els pressupostos del 2020, que per molt que s’hi esforcin, no deixarem de realitzar la nostra tasca de fiscalització i control. Us detallem algunes de les partides que vam destacar del pressupost de 2020:

-          Pel que fa a les partides concretes del pressupost, continuem sense tenir en compte la contractació de la banca ètica, ni la contractació d’energia verda. OLÉ ELLS!

-          Continuem amb les elevades despeses de protocol i representació. VISCA!

-          Mantenim organismes autònoms sense cap funció i que continuen provocant despeses econòmiques i pèrdues de temps importants a la gent de la casa. AI, AI, AI...

-          Es continuen externalitzant serveis bàsics, i en aquest cas, ens preocupa especialment el cicle de teatre, on la legislatura passada vam aconseguir que la gestió fos plenament municipal, i aquest proper exercici només s’ha pressupostat la meitat del cicle. JUGADA MESTRA!

-          Es multiplica per 4 les despeses en lots i obsequis de Nadal. A L’AMPLE!

-          Hi continua havent partides de 40.000 € per la Capitalitat de la Cultura, que ja ha conclòs amb un deute important, mentre que es treuen 40.000 € del pressupost de l'Aquelarre 2020, quedant a 145.000€. DÓNDE ESTÁ LA PELOTITA?

-          Desapareix la partida per editar la revista Paeria, es crea una partida per un pla de comunicació, es crea la figura de Comunity Manager de cultura... NO ENTENEM RES!

-          Augmenten les partides de lloguer a l’Incasol, a la Mútua privada de la plantilla, a activitats culturals que no estan detallades, etc. ANAR FENT!

-          I com a exemple claríssim d’aquesta continuïtat de l’anterior equip de Govern,

es continua donant 600 € a l’Abadia de Montserrat. És un import petit però no per això deixa de ser significatiu, com a bons creients, devots i saltant-nos la laïcitat de la Paeria. AL·LELUIA!

Veient com les gasta l’equip de Govern, tampoc ens esperàvem trobar-hi cap partida per a la elaboració dels pressupostos participatius. Ens queda clar que estem a les antípodes en aquest tema, que per no participar, ni els qui som regidors de l’oposició de la Paeria hem pogut fer-ho!

El Govern de la Paeria de Cervera sembla ser un clar reflex de l’antiga manera de fer política, o dit d’una altra manera: a l’estil de la vella convergència, dificultant-nos contínuament desenvolupar la nostra tasca de regidors de l’oposició, amb convocatòries exprés, informació escassa, poc clara, amb poc marge de temps per poder treballar-la i molt poc oberts al debat i la negociació.

Així ens hi trobaran sempre, però votant-hi en contra i denunciant-ho.