Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vuitanta-cinc joves pianistes actuaren el cap de setmana a Cervera

El piano i els joves pianistes foren els protagonistes del cap de setmana a Cervera, que va acollir la 13a Trobada de pianistes de Ponent, dissabte, i un intercanvi entre les escoles de música de Mollerussa i Cervera, diumenge.

DIMARTS 15 MARÇ 2022

En primer terme, el dissabte es dugué a terme la 13a Trobada de pianistes de Ponent.

Després d'un any on no es va poder dur a terme la iniciativa, enguany es reprengué aquest punt de trobada entre els pianistes de les escoles de música de Balaguer, Mollerussa, Tàrrega i els Conservatoris de Lleida i Cervera.

Amb la temàtica comuna dels compositors catalans, el nombrós públic que omplí l'aula Bach del conservatori i l'Auditori Municipal -en dos concerts en paral·lel que es dugueren a terme després d'un divertit taller de percussió corporal a càrrec d'Ester Trilla- pogué gaudir de compositors tan nostres com Montsalvatge, Granados, Albéniz, Guzmán, Massià, Mompou o Malats, entre altres.

Foren 52 alumnes els qui s'aplegaren a aquesta activitat i mostraren el seu acurat treball del curs en un moment en què també és important la descoberta de nous repertoris i la coneixença d'altres pianistes amb les mateixes afinitats i edats.

I el diumenge tingué lloc l'anada de l'intercanvi que havien previst abans de la pandèmia les escoles de música de Mollerussa i Cervera. Dos anys menys un dia després del previst, a causa novament a l'aturada per la pandèmia, es pogueren escoltar en aquesta ocasió els alumnes més petits.

Foren 33 nois i noies. Des d'aquells que per primer cop pujaren a dalt d'un escenari, passant per tots els que formen part del nivell elemental i els primers cursos de grau professional i que van ser molt aplaudits pel nombrós grup de pares i professors que ompliren de nou l'Auditori Municipal de Cervera. Un motiu més de joia per a tots ells, que es van sentir protagonistes d'un esdeveniment que recupera força interès i ganes per aprendre i millorar el piano i aquest llenguatge universal que és la música.


Informació i imatge aportat per Santi Riu (Conservatori de Cervera).